22 شاعر بزرگ همدانی در جشنواره تولیدات شركت كردند


به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع‎رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، مریم زندی، برگزیده سومین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری گفت: هر جشنواره‌ای با توجه به هدف خود راهی را برای شركت‌كنندگان باز می‌كند اما جشنواره آثار و تولیدات حوزه هنری به این علت كه آثاری از تولیدات خود حوزه هنری سرتاسر كشور در آن شركت می‌كنند، شروعی نو و تازه برای برگزیدگانش است.

زندی ادامه داد: وقتی اثری در جشنواره‌ای همچون آثار و تولیدات حوزه هنری كه جشنواره‌ای كشوری و مهم است برگزیده می‌شود درواقع آن اثر به جامعه هنری معرفی شده و بیشتر در معرض دید قرار می‌گیرد و از آنجا كه برنامه‌های حوزه هنری هدفمند است، این هدفمندی به هنرمندان كمك بسیاری می‌كند چون بعد از مراسم اختتامیه هنرمند رها نمی‌شود.

مسئول آفرینش‌های ادبی حوزه هنری همدان درباره وضعیت شعر در حوزه ادبیات پایداری گفت: در استان همدان كه مهد شعر و ادب كشور است شعرای بسیاری فعالیت می‌كنند اما درخصوص ادبیات پایداری فرصت برای فعالیت‌های بیشتر وجود دارد و در چند سال اخیر توجه بیشتری به این حوزه شده و حوزه هنری یكی از نهادهای پیگیر درباره این مسئله است.

وی تصریح كرد: در دوره چهارم استان همدان در حوزه كودك و نوجوان دو اثر به جشنواره آثار و تولیدات ارسال كرده است، كتاب «امروز من شاعر شدم» كه شامل 65 شعر از 22 شاعر همدانی همچون مصطفی رحماندوست، بابك نیك طلب و شعرای جوان است و این كتاب از تولیدات حوزه هنری همدان در سال 93 است و اثر دیگر كتابی با عنوان «ماه اسمش را نوشت» نوشته مسعود طاهری با موضوع انقلاب اسلامی است.

زندی با طرح این پیشنهاد كه بهتر است اعضای هیئت انتخاب آثار جشنواره نیز از مراكز استانی سراسر كشور انتخاب شوند گفت: فكر می‌كنم اگر اعضای هیئت انتخاب آثار از استان‌های مختلف كشور برگزیده شوند سبب دلگرمی بیشتر حوزه‌های هنری مراكز استانی می‌شود، مطمئناً در هر استانی كارشناسان خوب وجود دارد.

مجموعه شعر «احترام گل‌ها» اثر غلامرضا بكتاش، مریم زندی و شهلا شهبازی‌ حسابی از تولیدات سال 1390 حوزه هنری همدان است كه پیش‌تر به بخش نهایی شانزدهمین دوره جایزه كتاب سال دفاع مقدس راه یافته بود، اثر برگزیده سومین جشنواره آثار و تولیدات مراكز استانی حوزه هنری شناخته شد.


«احترام گل‌ها» سی و دومین اثر مكتوب و سومین اثر در زمینه ادبیات پایداری حوزه هنری همدان است و شامل 12 شعر با عنوان‌‌های شربت شهادت، رنگ تشهد، كوه استقامت، خنده‌های رنگ‌رنگ، دل دریایی، مرقد مطهر، یك آسمان كبوتر، نام بلند تو، خنده بابا، قلب تپنده، آش نذری و مسافر است.

چهارمین جشنواره آثاروتولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه سال جاری دربخش‎های موسیقی، تجسمی، هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، محصولات فرهنگی، ادبیات ونمایش به میزبانی حوزه هنری استان اصفهان با حضور حوزه‎های هنری سراسر کشور برگزار می‎شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره